Novi Sad
22.03.2012.
07:34 > 07:58
Nakon što se premijer Mađarske Viktor Orban izjasnio da će na izborima u Srbiji podržati Savez vojvođanskih Mađara i aktivno učestvovati u kampanji lidera ove stranke Ištvana Pastora, predsednik ultradesničarske partije Jobik Gabor Vona pozvao je vojvođanske Mađare da glasaju za Pokret mađarske nade.
  • Aleksandar NS

    10.10.2013 22:56
    Dokle vise lazi
    Ja sam Srbin iz Vojvodine! Ja sam vojvodjanin,otac mi je iz Srema tj Vrdnika,ali prvenstveno sam Srbin! Kao sto je onaj Sumadinac,Moravac,ali smo svi Srbi! Kakva nacionalnost vojvodjani, kakve gluposti za mutave ljude.. U vojvodini ima 70 % Srba! O cemu mi pricamo! Kakva autonomija! Onda ja hocu autonomiju Srema! Samostalni srem,stace mu Banat i Backa ,kad srem ima sve sto mu je potrebno! Sta sad? Nemam nista protiv nijednog coveka bio on Madjar,Hrvat.. Ako postuje moju zemlju tj njegovu zemlju u kojoj zivi! Gledam kakav si covek!
  • bigserb

    09.10.2013 09:44
    vojvodina - zemlja srpskih vojvoda
    ako vec postoji autonomija vojvodine koju nam je tito nametnuo, pitam ja vas, kako je moguce da ogromna srpska vecina u vojvodini ima autonomiju od sopstvene drzave??? gde to jos postoji u svetu recite mi??? hajde da jednom za sva vremena vidimo da li narod vojvodine, svi tamosnji stanovnici zele tu autonomiju od sopstvene drzave i cemu ona sluzi! da se raspise referendum sa jednostavnim pitanjem "da li ste za autonomiju vojvodine u okviru srbije", ali plasim se da to autonomasi nikad ne bi dozvolili, sa obaveznim sakrivanjem iza EU, evropskih normi, ljudskih prava i slicnog sr..nja! nekako je simptomaticno da autonomasi zele vojvodinu kao celinu, ali kad neko pomene recimo da banat, backa i srem budu samostalne autonomne celine sa nekim svojim vladama, e onda to vec nije moguce! tad je to skupo, tad je to razbijanje vojvodine i slicno, znaci, autonomasima je srbija prevelika, ali im je backa premala, prava mera im je vojvodina, e pa ja kao srbin iz kragujevca ne dam moju vojvodinu ni "vojvodjanima", ni madjarskoj, ni hrvatskoj, ni rumuniji, ona je oduvek bila i bice srpska vojvodina!!!
  • Vojvodjanin

    25.03.2012 12:35
    Vojvodina
    Zasto Vojvodina uvek ima manja prava od Srbije?
    Zasto Srbija ima veca prava od Vojvodjana?
    Zasto se Vojvodjanima jedva dozvoli,a cetnicima i fasistima se sve dozvoli?

  • Abadon

    24.03.2012 14:39
    @Madjarski Lala
    E to su prave reci. Svaka cast. Ja kao srpski lala potpisujem svaku tvoju rec. Ziv i zdrav bio barat.
  • Marina

    23.03.2012 21:36
    Smrt fašizmu!
    Svaki fašizam je samo to, bilo čiji bio i odakle god se širio, odvratan je i opasan, zato SMRT FAŠIZMU!
  • 23.03.2012 08:05
    Vojvodina je Vojvodjanska

    e to smeta Dverima,Nasi,Obrazu,SRS,SNS,DSS...
    i onda tajno pozivaju strane naciste,kao eto i oni se mesaju u nasu stvar

    a program svih nacista je isti,da li stranih ili domacih je isti

    sve sto im ne odgovara- svi ljudi koji ne pripadaju njihovim idejnim razmisljanjima, svi oi koji nisu religijski potkovani kao oni
    moraju da nestanu
  • Madjarski Lala

    23.03.2012 07:47
    Jel moze ovako, da se mi madjari pobrinemo za te "dusebrizne" madjare za koje NIKO od obicnih, radnih madjara niti zna niti uzima za ozbiljno .Ali se svako od normalnih madjara brine da ti manijaci ne naprave novi problem.
    A vi komsije briniti i uzdajte "nase", one sto se okupljaju na ravnoj gori i seseljevce. ja mislim ako se svako bude brinuo o svom "otpadu" zivecemo i dalje fino u nasoj zajednickoj VOJVODINI!
  • 13

    23.03.2012 06:48
    Da li se nekome cini da je ovo mešanje u untrašnju politiku Srbije,malo li su nam zla naneli,svojim savetima,neka gledaju svoja posla u svojoj zemlji,jer se Srbi ne mešaju u njihovo politicko uređenje niti to smeju,mada ima podosta Srba u Madjarskoj,a svi oni moraju da govore mađarski,da dobijaju dokumenta na mađarskom,a ovde,mi Srbi moramo da znamo jezik...
    malo jžli je i opet im ne valja.
  • Sofija AFA

    23.03.2012 06:48
    Antifasisticka Akcija Novog Sada vec godinama u nazad ukazuje na bas ovaj problem i uvek se to gura pod tepih. Svake godine madjarski nacisti orgijaju na EMI taborima po Kanjizi. Dovode bendove koji sviraju ne samo pod strelastim nego otvoreno i pod kukastim krstom.

    SMRT SVIM FASISTIMA! Svi zajedno protiv fasizma!
  • P

    23.03.2012 02:38
    @Sremac
    Koja od nabrojanih nacionalistickih partija ili sta su vec je na teritiriji Madjarske pocinila ratne zlocine .Nije bitno kad,da li je to bliska ili daleka proslost mada u dalekoj proslosti vecina njih nije ni postojala .
  • Richard Rublev

    22.03.2012 22:55
    Nema gore ideologije od neradničkog fašizma!
    Čini mi se da postoji zajednička crta u karakteru ekstremista svih boja i oblika. Oni su skloni palamudjenju i neradu. Evo upravo sam gledao neke islamiste iz Pariza. Ta priča nema veze s' vezom. Upeo se da oslobodi svet, da dokaže nepravičnost demokratije i želi slobodu. Sve u redu, ali gde je vrednost koju će oni stvoriti i koja će moći da finansira slobodu? Ista je priča i sa balkansko-srednje-evropskom fašističkom gamadi. Daj da se izdelimo pa će doći raj, to im je politička platforma na kojoj su rasturili Jugoslaviju. Da, raj u trgovini akciznom robom. Ostale su kvazi-države u kojima politička "elita" priča bajke i koje nisu sposobne da proizvedu bilo šta objektivno komplikovano i kompetitivno u svetskim razmerama. Samo vi idite za vašim "domaćinima" svih boja i završićete u septičkoj jami njihovih "domaćinstava", ako Vas ostave u životu. SVI ZA ROME!!!
  • Limar™

    22.03.2012 22:41
    Pod hitno sazvati savez™ i resiti ovu bedu bede.
    Dakle bez Srpskih,Madarskih i ostalih pacovcina.
    Nemojte misliti da vas ne ceka "istorija" ako se dalje osilite. Pokupite svoja gov*a i mrs odavde.
  • Bosanac

    22.03.2012 22:18
    A ja mislio
    da su ovo naši, kad ono...
    Elem, mislim da je ovo već sale najmanjenovosađanin već objasnio više puta, za sve su krive BG, MNE, RS i BiH stranke. Zar ne?
    Mada, nije mi jasno da ovakvu vijest prenosi 021, ali zaista me iznenađuje. Valjda predizborna kampanja.
  • Adzija

    22.03.2012 17:38
    SMRT FASIZMU!
    No pasaran!
  • 22.03.2012 16:50
    -
    istorija vojvodine za jedne, druge.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Vojvodina

    i trece
  • Op

    22.03.2012 16:32
    Eto Canku konkurencija
  • Prole

    22.03.2012 16:02
    @Anonimus
    Kod nas zvrje svakakvi budilnici - ćirilicom, latinicom, a uskoro možda i goticom. Pozabavimo se što pre i što ozbiljnije onim prvim, pa će i s onima drugima ići lakše.
  • semtex

    22.03.2012 15:39
    @Anonimus
    Pa kako da se pale sami protiv sebe:):):)buduci da je program fasista bez "nacionalnih manjina" i buduci da su Madjari ovde nacionalna manjina kako onda to da im prodje:):):)
  • 22.03.2012 13:52
    Ако ово није будилник за све Србе, онда се више никада неће пробудити.

    „Моје племе сном мртвијем спава, суза моја нема родитеља, нада мном је небо затворено, не прима ми ни плача ни молитве, у ад ми се свијет претворио, а сви људи паклени духови. Црни дане, а црна судбино, О кукавно Србство угашено, зла надживјех твоја сваколика а с најгорим хоћу да се борим“.
  • 22.03.2012 13:23
    bogi
    Ne vredi ovo ni za spominjanje... Ne treba dizati tenziju bez potrebe... Pokret mađarske nade je jedna vrlo minorna beznačajna stranka KOD VOJVOĐANSKIH MAĐARA. Ne treba da se plašite, neće vojvođanski mađari da se pale na te nacionalističke stranke...
    A što se tiče sadašnju Vladu Mađarske nema nikakve namere za reviziju Trijanonskog sporazuma ni za menjanje granice. To postoji jedino kod opozicine stranke Jobbik. Ali oni su opozicija...
    Sadašnja Vlada Mađarske i vodeća partija Fides po profilu potpuno identična našoj Naprednoj stranci. Zalažu se za iste principe, saradnja sa zapadom, biti deo EU, ali i otvaranje prema istoku, saradnja sa Rusijom, čuvanje nacionalnih interesa... Zato i postoji sporazum o saradnji između Fides-a i SNS-a.
  • 22.03.2012 13:08
    Nastavite da gurate ove tekstove! Dosta mi je toga da jezička barijera sprečava ovdašnje ljude da shvate veličinu ove pretnje. I nemojte mešati meštane Čuruga i Šajkaša u ovo...Fašizam je fašizam. Bez izgovora i manipulusanja, molim. Tačka.
  • TT

    22.03.2012 12:25
    smejurija
    šaka jada kao i ovi domaći, da ne kažem naši, nisu oni naši.
    No, predlažem im svima(fašistima bilo kojih boja) da se udruže, koliko god to paradoxalno zvučalo pošto im program nalaže mržnju svih ostalih, pa da đuturativno opet dobiju po tamburi i završe u blajburgu.
  • FIRMA

    22.03.2012 11:59
    ce navijati
    za VIDEOTON
    Razmislite malo ....
  • sremac

    22.03.2012 11:53
    @Minja
    "Nisi ti sremac, ti si Čankov fašista..."

    Čanak je u koaliciji sa SPO, pročitaj moj komentar pa zaključi šta mislim o Čanku.

    Mada kad bolje razmislim bolje da sam napišem za svaki slučaj. Čanak je vaš srBski agent-provokator, koji već 20 godina uništava Vojvodinu, stranku na čijem je čelu, pravi dilove sa šefovima iz Beograda i potkazuje istinske borce za slobodu Vojvodine koji su bili članovi LSV verujući da je reč o istinskoj stranci, a ne o ćeliji UDBE.

    U pravu si jedino po pitanju fašizma, samo ne mog, već njegovog, tj. srBskog, u čijem interesu tajno radi sve vreme.
  • 22.03.2012 11:49
    Vojvodina je Srpska
    Svidjalo se to vama ili ne. Tačka.
  • Minja

    22.03.2012 11:17
    @sremac
    @sremac: Nisi ti sremac, ti si Čankov fašista...
  • FCV ZAPAD

    22.03.2012 11:09
    Kada cete shvatiti da Vojvodina nije Madjarska,
    ali nije ni Srbija,
    VOJVODINA JE VOJVODINA,ali Vojvodina i Srbija cine drzavu(zasad) koja se zove Srbija (zasad).

    Dakle pravni sistem itd.

    Najbolje bi bilo da Vojvoddina u sastavu Srbije dobije direktnu upravu UN jer samo tako se mozemo zastititi od fasita.(Nesto kao Brcko distrikt)
  • eeeeeeeeeej

    22.03.2012 11:06
    alloooooooooooo
    PITAJTE LJUDE IZ SAJKASA, CURUGA STA MISLE O OVOME !!!!!!!!!
  • pomaze njima

    22.03.2012 11:04
    FIRMA
    navijacki pokret koji se organizuje u Somboru, Kikindi kao vid ocepljenja i dalje eksploatacije ovog parceta zemlje. Eeeeeeee kako su samo naivni autonomasi !!!
  • 22.03.2012 10:57
    smrt fašizmu!
    u bilo kojem obliku i boji!
  • Dodo - Fidel

    22.03.2012 10:53
    svaka chas'
    raskrinkajte sve to , brao : ]
  • NATALIJA

    22.03.2012 10:48
    Gde su
    sada NVO da gurnu svoje noseve u ovaj ozbiljan i jako opasan problem.
  • Milojicin_mali

    22.03.2012 10:07
    budi oprezan, stari...
    Svi oni koji ne shvataju ozbiljno ovu vest, neka obrate paznju na desavanja u Madjarskoj i ono sto radi njihova trenutna Vlada. Primera radi, gradonacelnik Budimpeste se zalaze za proterivanje svih beskucnika iz glavnog grada, pod izgovorom da ruze izgled grada. Cesta su hapsenja i maltretiranja tih ljudi. O zahtevima za reviziju Trijanonskog sporazuma da ne pricamo. Pod hitno zabraniti sve ekstremisticke organizacije i sve sto se izrodilo iz takvih oraganizacija, bilo da se radi o pokretima nacionalnih manjina (poput ovog), bilo da se radi o ovim "nasim" pokretima (1891, Dveri, Obraz, Nac. stroj itd.)!
  • -

    22.03.2012 09:55
    -
    dugo im je i trebalo. a sta ste drugo ocekivali, idioti?

    ja sada ocekujem ocekujem mosad
    ovo je samo dokaz da ako se mogu nasi, dveri busati zasto ne ne bi i madjari?

    pa sve je ovo proizvod nase/cg udbe koja je rasturila vec nekoliko svojih drzava a to radi i sa ovom

    eno vam, na pocetku telepa se vec mesecima menjaju samo plakati nasih







  • Pera

    22.03.2012 09:20
    Fasisti
    Bravo za tekst. Licno nemam nista protiv bilo koje nacionalne manjine ili vecine ali ove fotografije i oznake na rukavima nisu bas naivne.Potsecaju na nesto vec vidjeno i sto je opet u nasledje Novom Sadu ostavilo KEJ ZRTAVA RACIJE.
  • 22.03.2012 09:15
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sh/4/46/Seselj-knin-1991.jpg

    http://www.bosnjaci.net/foto/kostunica_kalasnjikov.jpg

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/2/2d/Filaret-mitraljez.jpg
  • sremac

    22.03.2012 09:07
    Šta su Obraz, 1389, Naši, šta je SČP i njegove raspadnute frakcije SRS, SNS i NS? Šta je SPS, šta je DSS, SPO? To nisu profašističke stranke, njihovi lideri nisu pozivali na ubijanje, sečenje ruku, gaženje tenkovima i sl? Pamti li neko nedavnu istoriju? Koje stranke iz Srbije su osnovale paravojne zločinačke formacije Beli orlovi, Srpska garda, Leva supoderica, Škorpioni, Knindže, Šakali, Dušan silni, Srpski sokolovi, Žute ose, Frenkijevci, Crvene beretke, Vukovi s Vučjaka? Da smo hteli da čitamo malicioznu propagandu režimskog Blica, išli bi smo na njihov sajt.
  • sale novosadjanin

    22.03.2012 09:07
    nikad !
    dosta klero-fasistickih organizacija !
    ne dajmo da NIKO koristi multi etnicnost vojvodine za svoje nacionalne ideje.
    mi smo svi vojvodjani razlicitog etnickog porekla.
    ne dajmo da nas svadjaju i svojataju !
    ps-sve mi lici na ono,zavadi i nastavi da vladas!
  • Prorok

    22.03.2012 08:56
    Predizborna kampanja
    To je samo primitivna predizborna kampanja. Sastrasulju ljude, da bi glasali na ekstremisticke partije, kako Madjare, tako i Srbe.
    Gadim se bre vise izbora!
  • 22.03.2012 08:52
    Eto ih, stigla i Madarska braca. Javno.
    PA sad vi razmisljajte hoce li biti otvorenog fasizma ovde i gde cete vi tada biti.
  • Tja

    22.03.2012 08:51
    Samo su nam jos ovi falili pored "nasih".
  • ajde

    22.03.2012 08:24
    a srpski fašisti, oni mogu jel?
    http://www.021.rs/Info/Srbija/Sastanak-neonacista-u-Skupstini-nije-problem.html

    "Sastanak neonacista u Skupštini nije problem?

    Nakon objavljivanja informacije da je Srpska radikalna stranka organizovala u Narodnoj skupštini prijem za vođe neofašističkih grupa, sekretar parlamenta Veljko Odalović izjavio je da su pripadnici SRS imali pravo da pozovu u goste koga god žele.

    Odalović, inače kadar Socijalističke partije Srbije, je kazao da ne želi da se meša u odluku SRS, dodavši da to prepušta skupštinskom obezbeđenju. "To je posao Ministarstva unutrašnjih poslova koji čine službu obezbeđenja i koji kontrolišu osobe koje ulaze u Skupštinu. Poznato je da su zaustavljali pojedince koji su bili na poternicama i jednu prostitutku", kaže Odalović za e-novine.

    Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je zbog ovog slučaja ponovo zatražio zabranu Srpske radikalne stranke. "Radikali su time pljunuli u lice svakom časnom građaninu ove zemlje. Pljunuli su državu. Pljunuli su Ustav. Šta je sledeće? Hoće li 'Nacionalni stroj' biti na listi SRS za izbore? Hoće li sedeti u skupštinskim klupama?", upitao je Kostreš.

    Podsetimo, funkcioner SRS Dejan Mirović ugostio je 1. februara u Narodnoj skupštini Ilju Gorjačeva, vođu klerofašističkog pokreta "Ruski Obraz" i čelnika italijanske neofašističke stranke "Forza nuova" (Nova snaga) Roberta Fjorea. Na fotografiji iz hola parlamenta, pored njih, pozirao je i Novosađanin Miodrag Milikić, član zabranjene neonacističke organizacije "Nacionalni stroj”.

    Milikić je inače 2006. godine osuđen na četiri meseca zbog toga što je sa grupom neonacista, koje je predvodio Goran Davidović, upao na tribinu o antifašizmu na novosadskom Filozofskom fakultetu. Na njegovom fejsbuk profilu može se videti 'šaljiva' slika velikog broja mrtvačkih kovčega iz Srebrenice koji su spremljeni za sahranu, sa natpisom: "Kud svi, tu i mali Mujo…", kao i znak na kojem je preškrabana džamija."
  • Zsuzsanna

    22.03.2012 08:21
    samo su nam oni i njihova podrška nedostajali
    da li ta sličnost stranačkih programa podrazumeva da se PMN zalaže za Vojvodinu i Srbiju bez Jevreja, Roma i nacionalnih manjina???
  • Lala

    22.03.2012 08:12
    Zaboravih da na spisak dodam Nacionalni stroj, Krv i čast, Dveri...
  • NS

    22.03.2012 07:58
    NS
    Ha, ha, ha, Kosovo je Srbija, a Vojvodina Madjarska, al malo sutra :) Smehom protiv gluposti.
  • LimanacNS

    22.03.2012 07:47
    Bravo
    Bravo za tekst.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna